В день пам’яті прп. Іова Почаївського на його малій батьківщині відбулося святкове богослужіння

19 травня 2017 року в день, коли Православна Церква вшановує пам’ять преподобного Іова Почаївського, на його малій батьківщині, у Свято-Михайлівському Угорницькому монастирі відбулося святкове богослужіння. Преосвященнішого Тихона, єпископа Івано-Франківського і Коломийського біля воріт обителі за доброю традицією з короваєм зустрічали братія монастиря та чисельні паломники. Керуючий єпархією очолив Божественну літургію. Преосвященнішому владиці співслужили священнослужителі єпархії. За богослужінням співав чоловічий архієрейський хор. Була піднесена сугуба молитва за мир у нашій державі.

Наприкінці богослужіння до вірян зі словом проповіді звернувся арх. Аарон (Бечка). Він розповів про життєвий шлях преп. Іова, який розпочав свій чернечий послух з Угорницької обителі. Він зауважив, що і сьогодні ми продовжуємо звертатися до преп. Іова, щоб він просвітив нас світлом Христового вчення. Арх. Аарон закликав усіх взирати на подвиги святого, наслідувати його та духовно вдосконалюватися.

Преосвященніший Тихон привітав усіх зі святом, попросив молитов за Церкву та побажав сил і наснаги та по молитвах святого угодника Божого утверджуватися у вірі, любові до Бога і ближніх. Віряни були помазані святим єлеєм. На звершення був звершений водосвятний молебень. Паломники мали можливість розділити духовну радість за святковою трапезою й окунутися в святому джерелі.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *