Престольне свято в Свято-Михайлівській Угорницькій обителі (ВІДЕО, ФОТОРЕПОРТАЖ)

Православна Церква згадує пам’ять преподобного Іова Почаївського, нашого молитовного заступника декілька разів на рік. Це свято по особливому вшановують на малій батьківщині преподобного, у Свято-Михайлівському Угорницькому монастирі, в селі Баб‘янка, що на Коломийщині.

З історії обителі відомо, що первісний монастир було закладено приблизно у першому десятилітті XVII ст. дідичем Адамом Балабаном, а впорядковано Іовом Княгиницьким. Існує передання, що саме в цей монастир у десятирічному віці прийшов прислуговувати братії Іван Желізо, – відомий як препобний Іов Почаївський.

Ченці Угорницького монастиря облаштовували свої келії в печерах на крутосхилі річки Лопушанки (Опришини) за прикладом відомих Антонієвих печер Києво-Печерської Лаври. Правдивість передання засвідчує те, що місцевих мешканців колись називали «кляшторниками», тобто печерниками. Подібне аскетичне життя проводив ігумен Почаївської Лаври – преподобний Іов.

В Угорницькій обителі перебувають часточки мощей святих преподобних Іова й Амфілохія Почаївських, також преподобних Алексія Карпаторуського, Сергія Радонезького та мучеників Палестинських.

Публікуємо також фоторепортаж від Сергія Ніколаєнка про престольне свято у цій обителі, що відбулось 10 вересня 2016 року.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *